FinansTwitter
kontakt@finanstwitter.se

Kavastu

Kavastu

Kavastu, twitterprofilen med över 33.000 följare som rör upp så mycket känslor hos twittrare och sparprofiler, mannen som påstår sig avkasta 25 procentenheter över index (omxspi) år efter år med 60 bolag i portföljen efter att ha sjösatt sitt HSI (Ni som vet, ni vet…fast det är ju det ingen vet…) och som sedan oktober 2018 enligt egen utsago skulle sluta kommentera sin portfölj pga att det kan “driva kurserna”, men gjorde han verkligen det?

Vad är hemligheten för att lyckas avkasta 25%-enheter år efter år?
Varför har han inte, fast påtryckning av twitterprofiler, visat en skärmdump på portföljen? Eller åtminstone på den påstådda avkastningen?
Kavastu-grävaren Kent, som vigt sin twitterprofil till att fälla Kavastu, har till och med erbjudit en donation till välgörenhet på 100.000 kr för att få bevis på detta.
Men utan någon inverkan på Kavastu.

Kavastus riktiga namn är Arne Talving, född 1962. Tillbringar mycket tid i Kavastu, Estland, där hans far är född och även hans twitternamn härstammar ifrån.
Han har arbetat i sin mammas tobaksaffär och sålt mycket trisslotter och även på Handelsbanken där han utbildat både kunder och personal inom optioner under 1980-talet och även varit sommarjobbare, detta med Arnes anställningar på Handelsbanken är väldigt dimmigt och luddigt.
Han är nu enligt egen utsago aktiv som dj, fotograf, poddpratare och sin utbildning Kavastus Trender.

Kavastu har nu meddelat att han lämnar twitter och slutar skriva inlägg på sin blogg, där han nu även raderat allt förutom sitt avskedsinlägg.
Detta lägligt efter att fler och fler verkar komma samman med frågeställningar eller bara vill se bevis på hans påståenden om att han slår index med 25%-enheter per år. Svaren uteblir ofta eller så blir det bara kommentaren “många avundsjuka”.
Trycket verkar ha blivit för stort.

Jag tänkte att jag skulle gräva i detta men ser att jag är sen på bollen och att Aktiepappa på Twitter kommit igång med en granskning och även publicerat del 1 av denna.
Den går att läsa här: Vi granskar Kavastu.

Jag släpper mitt grävande och vidarebefordrar er till Aktiepappas granskning, där han kommit en bra bit på vägen och kommer släppa fler inlägg om Kavastu.

Frågan är bara hur länge Kavastu kan hålla sig från Twitter?

Reklam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *