FinansTwitter
kontakt@finanstwitter.se

Barnspar

Barnspar

Hur mycket spar ni till era barn månadsvis och vart lägger ni den summan? Ni kanske spar hela barnbidraget i en aktiefond, eller köper rena aktier och kanske får lite utdelning på köpet.

Jag ställde den frågan både på Instagram och Twitter och tänkte nu redovisa ett urval av svaren jag fick.

Från Instagram fick jag följande svar:

Investeringsmamman spar i rena aktier med utdelning, mot_miljonen som spar lite mindre än barnbidraget i fond och etf, hilberts19e sparar 1000kr till 3 barn i indexfonder och slutligen en_ekonomisk_medveten_vardag som köper utdelningsaktier.

På Twitter var det större gensvar på frågan och ett urval av svaren är dessa:

Farbror Fri skickade en länk till sin blogg där han närmare om deras sparande till barn, enkelboning.com.

Dividend bomber köper rena aktier för hela barnbidraget varje månad och UtdelningsCyklisten sparar lite mer än barnbidraget i både aktiefonder, investmentbolag och Fortune500 aktier på usa-börsen. Även Ett rikare liv köper investmentbolag för båda barnens barnbidrag. Minimalisten köper rena aktier för 1000kr i månaden, svenska investmentbolag och utländska högutdelare.

En som stog ut med i svaren var Fredrik Andersson som sparar hela 3000kr till sitt barn i investmentbolag, en småbolagsfond och lite i Kina. Om man räknar med bara insättningarna på 3000kr per månad och om man spar till barnets 18-årsdag, så har summan då kommit upp i hela 648 000kr. Helt okej 18-års present. Tänk dig då några procent i ökning per år på investeringarna.

Slutligen ger jag er även en skärmdump med olika svarsalternativ.

Där det visar sig att majoriteten som svarade på denna har ett barnsparande på mellan 0-500kr.

Själv anser jag att varje lilla krona man kan spara till sina barn är bra, att få möjlighet att hjälpa till med körkort, handpenning till bostad eller andra nödvändiga kostnader som kan uppkomma.

Vad vill ni att era barn ska använda pengarna till? Spar ni i erat eller deras namn, ska dom få förvalta dom själva eller behåller ni kontrollen och skjuter till lite pengar när det behövs, till t ex körkort?

Reklam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *